Datums:
11.01 - 16.01.2017
Locatie:
o.a. Samaria en Jeruzalem

HebreeuwseTaalreisZes dagen Israel voor maar €595all-in!  Van woensdag 11 -maandag 16 januari  ’17 . Directe vlucht, overdag.

Begin 2017 met het bestuderen van de mooiste, diepzinnigste en verrassend toegankelijke Taal der wereld, de Taal van Adonai/God Zelf. Aan de hand van de Alephcursus Hebreeuws in Zes Dagen van Studiehuis Reshiet, leren wij u, in het Land Israel,  in zes dagen van pakweg 2.5 uur per dag niet alleen alle Hebreeuwse letters maar ook spellen, kleine stukjes vertalen en woorden opzoeken in een concordantie. U zult ontdekken hoe geweldig Hebreeuwse Bijbelwoordstudie is. Begin januari kan het fris zijn maar ook nog heel aangenaam met temperaturen van rond de 18 graden …(onze kinderen bidden dan altijd voor sneeuw… J)

Behalve studie is er uiteraard ook veel ontspanning, veel lekker eten en drinken en maken we unieke tripjes door Israel en de Samaria. Er zijn tripjes gepland naar o.a Peduel (het zgn. balkon van Israel met een prachtig uitzicht), het Gush Katifmuseum in Jeruzalem (toen Israel nog in Gaza was…), wandelen over de oude stadsmuren, op vrijdagmiddag naar de Klaagmuur, shabatdienst thuis of in Jad hashmonah, gesprek met orthodoxe Joden en ‘messiaanse’ Joden, een wijnproeverij in de Shomron,  Bethel, Qassem al Yahud (plek waar Jozua Kanaän binnentrok en Elia ten hemel voer),  even dobberen in de Zoute Zee, het oude Modieen (van waar de opstand begon tegen de Griekse overheersing 22 eeuwen geleden).  Het programma zal niet al te overbelast zijn zodat er ook vrije tijd is voor studie of iets voor uzelf.

Overnachtingen in het Familiegastenhuis in Na’aleh. Prettige twee persoonskamers met eigen douche/bad en toiletkamer. Er kunnen maar een beperkt aantal mensen mee. Leraren en reisbegeleiders: Yair en Karen Strijker. Graag spoedig boeken ivm beperkte beschikbaarheid van tickets voor deze reis. (geplaatst begin september 2016).

  Reizen |  woensdag 07 september 2016 14:42 |  woensdag 14 december 2016 15:46 |  Ann |  1273