Studiehuis

1.Studiehuis Reshiet. In het kort:
Studiehuis organiseert sinds de jaren ’90 cursussen Bijbels Hebreeuws. Sinds 2013 is Studiehuis Reshiet gevestigd in Israel. 
De zgn. Alephcursussen worden nog steeds door verschillende leraren in Nederland en Israel gegeven. 
Sinds 2006 organiseert Reshiet onder de naam Resettours tevens studie-ontdekkingsreizen naar Israel.
Aan Studiehuis Reshiet is sinds 2015 het Gasten-Studiehuis Nof Shomron (uitzicht op Samaria) gekoppeld. Het betreft ons mooie woonadres in Na’aleh, op de heuvels van het oude Bijbelse Efraim. 
Het 2.5 maandelijkse tijdschrift TijdStip over Bijbelse levenstijl en de BijbelTaal en het digitale wekelijkse ‘Vanuit Shomron’ (gratis aan te vragen) zijn naast de Hebreeuwse cursusboeken ook uitgaven van Studiehuis Reshiet.

Gegevens voor ondersteuning: Studiehuis Reshiet NL 03 INGB 000 8725 116 (zonder spaties). Direkte giften naar Studiehuis Reshiet zijn niet aftrekbaar, wel via de ANBI stichting Ammeech Ammi, zie hieronder!

2. De stichting Ammeech Ammi
Begin jaren ’80 van de vorige eeuw is deze stichting opgericht met 2 doelen:
-ten eerste om het land Israel verder in ontwikkeling te brengen door verdorde Negevgrond bewoonbaar te maken en 
-ten tweede om bij het Nederlandse volk de Hebreeuwse Bijbeltaal te promoten en lesmethoden te ontwikkelen om Bijbelgelovigen, jong en oud, op een toegankelijke manier wegwijs te maken in de rijke originele Bronteksten. Zeer boeiend en verhelderend voor hen die willen weten wat er in de volle betekenis in de Bijbel geschreven staat! Een vertaling is immers altijd een verschraling. Daarvoor is o.a. de cursus ‘Hebreeuws In Zes Dagen,’ Bijbels Denken Vanuit De Hebreeuwse Taal, ontwikkeld. 
(plaatje van cursusboek, Hebreeuws in Zes Dagen).

Ondersteuning van Resetisraeltours kan ook via de Stichting Ammeech Ammi (Uw volk is mijn volk) sinds 2013 ANBI, o.v.v. Studiehuis Reshiet/ Resettours NL86 INGB 000 4358913 (zonder spaties).

Wilt u onze werkzaamheden ondersteunen, uw giften zijn zeker welkom!
Todah raba, hartelijk dank

Neem bij vragen contact met ons op. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
00972 54 8858281

Voor informatie over onze opleidingen zie www.studyhousereshiet.com.