Overnachten in Samaria/Shomron

Het uitzicht over de velden van Benjamin en Efraïm is er prachtig. Met helder weer ziet men in de verte de zee en in de avonden de lichtjes van de kuststeden. Vanaf de luchthaven Ben Gurion is het nog geen 25 minuten rijden en Na’ale ligt 10 minuten vanaf de grote, centraal gelegen, stad Modi’in, tussen Tel Aviv en Jeruzalem in. In ons gasten-studiehuis is er gelegenheid om te onthaasten, te ‘resetten’ en Bijbels Hebreeuwse studies te volgen.

Bijbels leren denken vanuit de Hebreeuwse Taal is een geweldige ontdekkingsreis en de woordstudies zijn als ‘manna’ voor de ziel. Het ontbijt is, zoals u van Karen mag verwachten, ‘vorstelijk!’ We zijn een bed & breakfast, maar indien gewenst en van te voren aangevraagd kunt u ook aanschuiven voor de warme maaltijd. Een kleine Gasten-Studiehuis Na’ale maar goed uitgeruste supermarkt is in het dorp aanwezig. Er zijn twee (tweepersoons) kamers beschikbaar voor gasten en in sommige gevallen is er ook voor groepen tot circa 8 mensen slaapgelegenheid aan te bieden. U heeft de beschikking over een grote badkamer met ligbad en de gehele achtertuin is tot uw beschikking, prachtig gelegen op het zuiden en met voldoende zon- en schaduwplek. Er is gratis gebruik te maken van wifi.

Kom ook eens verblijven in ons mooie en rustig gelegen appartement in Na'ale. Kijk eens op ons filmpje hoe het eruitziet. Hieronder vindt u onze tarieven voor verblijf en eventueel een uitje:

Kosten
Een verblijf voor minder dan een week in ons appartement kost voor één of twee personen 100* euro per nacht. Voor drie personen kost dit 110* euro per nacht en voor vier personen kost dit 120* euro per nacht, u maakt dan voor twee personen gebruik van de bedbank in de woonkamer. Dit is zonder ontbijt (behalve de eerste ochtend want wij zorgen dat er een basis aan voedsel aanwezig is).
Wanneer u zeven dagen of langer in ons appartement verblijft, dan is de prijs 80* euro per nacht voor één of twee personen; 90* euro per nacht voor drie personen of 100* euro per nacht voor vier personen. Ook dit is zonder ontbijt, behalve de eerste ochtend. Bent u met meer dan vier personen, dan kunnen wij nog maximaal twee tweepersoonskamers in ons eigen huis erbij verhuren.** We kunnen zodoende maximaal zes volwassenen en nog twee kinderen herbergen, waarbij de kinderen de slaapbank in het appartement gebruiken.
De twee extra kamers kosten per stuk 60* euro per nacht voor twee personen als u minder dan een week bij ons verblijft en 40* euro per nacht voor twee personen wanneer u zeven dagen of langer bij ons verblijft. In het geval dat één van deze extra kamers door één persoon wordt gebruikt, betaalt deze 40* euro per nacht voor minder dan een week en 25* euro per nacht voor meer dan zeven dagen.

Eten en dagtrips
Wij kunnen op sommige dagen tijdens uw verblijf een driegangendiner aanbieden voor 7,50 per persoon. Verder is er een supermarkt in ons dorpje waar u de dagelijkse benodigdheden kunt kopen en er is ook een goede pizzeria. Wilt u een dag met ons op stap dan kost dit per dagdeel 100 euro en dit is inclusief vervoer, lunch en versnaperingen met koffie/thee, maar exclusief eventuele entreekosten voor musea of attracties. Dit kan niet elke dag van uw verblijf, maar het is vooraf af te spreken wat bij ons mogelijk is.

*dit zijn richtprijzen die schommelen met de koers van de shekel. Wij gingen uit van koers 3.65. 

**het is niet mogelijk om, los van het appartement, een kamer in ons eigen huis te huren, deze kamers worden alleen extra verhuurd bij de verhuur van het appartement wanneer u met meer dan vier personen bent.

Bekijk hier de folder van ons gasthuis.


Overnachten in de DutchFarm
In het noorden van de Negevwoestijn, gelegen tussen Gazastrook en Beersheva bevindt zich de bloeiende DutchFarm.
In 2006 was het nagenoeg een kaal stukje grond maar vandaag de dag is het een klein paradijsje met veel groen, bloemen, kippen en bijen, enkele ezeltjes en vooral veel olijf- en fruitbomen. De DutchFarm wordt gerund door Uzi en Tamar Manor.
Met enige hulp van buitenaf maar vooral door heel hard werken is de DutchFarm een ontmoetingsplaats geworden voor zowel Israëliërs als buitenlandse gasten en studenten. Het is een prachtig klein stukje oase om te ontspannen, te leren en te ‘herademen’.

Indien u wenst te logeren in de Dutchfarm neem dan contact met ons op: er zijn meerdere prachtige gastenhuisjes beschikbaar naast een grote Abraham tent waar 10-12 mensen in kunnen slapen. De natuur is er schitterend en Beersheba is slecht 25 km verder en u bent binnen 35 minuten in de prachtige historische badplaats Asqelon.