Overnachten in Samaria/Shomron

Het uitzicht over de velden van Benjamin en Efraïm is er prachtig. Met helder weer ziet men in de verte de zee en in de avonden de lichtjes van de kuststeden. Vanaf de luchthaven Ben Gurion is het nog geen 25 minuten rijden en Na’ale ligt 10 minuten vanaf de grote, centraal gelegen, stad Modi’in, tussen Tel Aviv en Jeruzalem in. In ons gasten-studiehuis is er gelegenheid om te onthaasten, te ‘resetten’ en Bijbels Hebreeuwse studies te volgen.

Bijbels leren denken vanuit de Hebreeuwse Taal is een geweldige ontdekkingsreis en de woordstudies zijn als ‘manna’ voor de ziel. Het ontbijt is, zoals u van Karen mag verwachten, ‘vorstelijk!’ We zijn een bed & breakfast, maar indien gewenst en van te voren aangevraagd kunt u ook aanschuiven voor de warme maaltijd. Een kleine Gasten-Studiehuis Na’ale maar goed uitgeruste supermarkt is in het dorp aanwezig. Er zijn twee (tweepersoons) kamers beschikbaar voor gasten en in sommige gevallen is er ook voor groepen tot circa 8 mensen slaapgelegenheid aan te bieden. U heeft de beschikking over een grote badkamer met ligbad en de gehele achtertuin is tot uw beschikking, prachtig gelegen op het zuiden en met voldoende zon- en schaduwplek. Er is gratis gebruik te maken van wifi.

Studies: op aanvraag

Kosten: geen verplichting maar evt. een gift voor ons werk

Overnachtingen: op basis van B&B zijn er 3 kamers beschikbaar:

- een tweepersoonskamer van € 75 per nacht inclusief ontbijt
- een tweepersoonskamer van € 75 per nacht inclusief ontbijt
- een extra luxe 2-persoonskamer van € 85 per nacht inclusief ontbijt
- appartement voor 4 personen van € 120 per nacht inclusief ontbijt

Voor een alleenreizende kan in overleg een korting aangeboden worden. Voor kinderen geldt ook een apart af te spreken regeling. 

Extra Maaltijden: warme maaltijd: € 8,50 p.p., uitgebreide shabbatmaaltijd met uitleg: € 12.50 p.p. 

Vervoer/bereikbaarheid: sterk aan te raden is om een eigen auto te huren, alle verhuurbedrijven verhuren auto’s voor het gebied, maar in overleg kan iemand u komen halen van Ben Gurion of het trein/busstation in Modi’in. Er gaan bussen vanaf Na’ale naar Modi’in en vandaar kan men met openbaar vervoer naar o.a. Jeruzalem. In Israel is 't echter vaak wachten op de bus. Met de auto bent u in nog geen kwartier op de snelweg 1 en de snelweg 6 naar het noorden of zuiden. Tel Aviv ligt op circa 35 km afstand en Jeruzalem is 40 km verwijderd van Na’ale. Via een mooie binnenweg omzeilt u de eventuele files op de A1 en bent u er in 45 minuten. 

Tripjes: in overleg kunnen tripjes worden georganiseerd, bv naar Emmaus, Ariel (Bijbelse tuinen), Jafo of naar de DutchFarm in de Negev en de grenssoldaten bij Gazastad etc.

Wilt u ook eens logeren net over de westelijke ‘Groene lijngrens,’ in het aloude ‘Harteland van Israel,’ de Shomron/Samaria? Bij ons in het zeer rustige, hoog gelegen Na’ale is dat mogelijk! 
Welkom!! This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 00972 54 88 58 28 1 Yair en Karen Strijker, Ruth (2003) en Shmuel (2005)Karen en Yair Strijker in Modi’in. 

Bekijk hier de folder van ons gasthuis.


Overnachten in de DutchFarm

In het noorden van de Negevwoestijn, gelegen tussen Gazastrook en Beersheva bevindt zich de bloeiende DutchFarm.
In 2006 was het nagenoeg een kaal stukje grond maar vandaag de dag is het een klein paradijsje met veel groen, bloemen, kippen en bijen, enkele ezeltjes en vooral veel olijf- en fruitbomen. De DutchFarm wordt gerund door Uzi en Tamar Manor.
Met enige hulp van buitenaf maar vooral door heel hard werken is de DutchFarm een ontmoetingsplaats geworden voor zowel Israëliërs als buitenlandse gasten en studenten. Het is een prachtig klein stukje oase om te ontspannen, te leren en te ‘herademen’.

Indien u wenst te logeren in de Dutchfarm neem dan contact met ons op: er zijn meerdere prachtige gastenhuisjes beschikbaar naast een grote Abraham tent waar 10-12 mensen in kunnen slapen. De natuur is er schitterend en Beersheba is slecht 25 km verder en u bent binnen 35 minuten in de prachtige historische badplaats Asqelon.